Fortsätt till huvudinnehåll

Måndagsbrev

Tyvärr hade vi tekniska problem med bloggen förra veckan och därmed kom det inget veckobrev, istället kommer idag ett måndagsbrev. :)

Den här veckan är en vanlig skolvecka och viktigast att komma ihåg då är att idrotten är som den brukar, alltså onsdag och torsdag.
Den nya läsläxan får barnen med sig hem imorgon tisdag och den ska tillbaka på måndag nästa vecka.
Vi fortsätter med vårt tema Forntiden på SO lektionerna och Micke som inte bara är IT-pedagog utan också SO-lärare kommer till oss varje vecka och undervisar klassen i just detta.
Idag hade vi GOTD och det var om Albert Einstein, vi lärde oss mycket om honom men främst lärde vi oss ett nytt och väldigt komplicerat ord att uttala, relativitetsteorin. Nya ledtråden är väldigt klurig, fråga gärna era barn om den. :)
I matematiken har vi den här veckan börjat arbeta med multiplikation. Som jag tidigare skrivit här så kan barnen träna extra på det vi gör under skolveckan i matte genom att använda den digitala versionen av boken hemma. Kontakta mig om ni inte vet hur ni går tillväga så hjälper jag er.

Ni kanske har hört från era barn att vi väntar brev från en klass i en annan stad, vi ska alltså börja brevväxla med en annan 3a från Örebro och alla barn i klassen kommer att få en egen brevvän som vi kommer att brevväxla med under det här läsåret. Barnen är spända på att få de första breven!

Skoljoggen som var förra veckan vart väldigt lyckad och barnen i klassen kämpade verkligen. Under veckan får vi veta hur många poäng vi samlade ihop som klass. Bra jobbat allihop!

Jag vill tacka alla föräldrar som kommit på era barns elevleddasamtal, det är verkligen roligt att se hur barnen stolt visar upp deras arbeten för er och tar ansvar över sitt eget lärande genom att sätta upp nya mål tillsammans med oss vuxna som stöd.

Nästa vecka på tisdag ska vi på Höstvandring med Naturskolan, mer information kommer i slutet på veckan.

Vecka 43, alltså veckan innan höstlovet kommer jag att vara bortrest. Då är Ubbe, Calvin och Marko i klassen.

Vi önskar er en trevlig kväll!
Sussi, Ubbe och Calvin

Kommentarer