Fortsätt till huvudinnehåll

Veckobrev

I måndagsbrevet fick ni ganska mycket information och här kommer lite till. :)

Vi har den här veckan börjat med en checklista på det som vi kommer att arbeta med under veckan i de olika ämnena. Alla barn har en egen checklista som de checkar av efter varje skoldag och på så sätt ser de tydligt vad de gjort samt vad de har kvar att göra. Jag märkte idag att flera valde att istället jobba med det de inte hunnit med när vi hade fun friday, de tar ansvar över sitt skolarbete och sitt eget lärande. De flesta barn hade hunnit med allt som fanns på checklistan. Vi kommer att fortsätta göra på det här sättet framöver.

Vi har jobbat med den analoga och digitala klockan och kommer att fortsätta göra det under nästa vecka. Vill ni jobba lite extra med detta hemma kan ni logga in på den digitala matematikboken, ni behöver enbart ha koden som finns i era respektive barns böcker. Skicka ett mail om ni vill att jag skickar över dessa uppgifter till er eller kom förbi klassrummet under nästa vecka.

Vi hade GOTD om drömmar i torsdags. Det blev otroligt intressanta tankar om vad drömmar är, varför vi drömmer, vilken del av hjärnan som är aktiv när vi drömmer och alla barn ville dela med sig av olika drömmar de haft. Vi glömde nästan bort att gå på rast då vi hade så intressanta samtal om ämnet.
Eftersom kartan som vi hade i gamla skolan till våra GOTD gick sönder när vi flyttade gjorde vi en egen karta. Barnen fick i smågrupper rita olika världsdelar och placera ut vilka länder som fanns i deras respektive världsdel.

Barnen har förberett sig inför sina elevleddasamtal som det snart är dags för. Det kommer vi att fortsätta göra under nästa vecka. Idag fick barnen med sig ett kuvert hem som de själva skrev föräldrarnas namn på, det är viktigt att ni fyller i dessa mål tillsammans så att inte barnen sitter och gör detta själva. Jag har berättat för de idag hur de ska tänka när det ska fyllas i, på ett mål i matte står det tex: "...du kan huvudräkning mellan 0-100 på alla fyra räknesätten", är det så att man kan det på alla räknesätt utom exempelvis division kan man fylla i rutan men skriva en kommentar bredvid om att division är eleven osäker på och behöver träna mer på.
Det är också så att vissa delar i matematiken har vi ännu inte jobbat med och då låter man bara den rutan vara tom. Det vore bra om ni kunde skicka med dessa mål tillbaka till skolan i barnens läxmapp på måndag, det är bra för mig också att kunna titta igenom dessa innan era respektive samtal.

Vill passa på att påminna de föräldrar som ännu inte bokat in sina samtal att göra det snarast.
Tiderna finns i ett inlägg tidigare.

Många barn kombinerade nytta med nöje under fun friday! :)
De jobbade på samtidigt som de lyssnade på musik.


Veckans kom ihåg:

  • Måndag - Läxan tillbaka till skolan. 
  • Tisdag - Dans. 
  • Onsdag - Idrott. 
  • Torsdag - Idrott. 
  • Fredag - Fun friday!
Vi önskar er en riktigt trevlig helg!
Sussi, Ubbe och Calvin. 

Kommentarer