Fortsätt till huvudinnehåll

Måndagsbrev

Hej alla barn och föräldrar!

Vi har startat upp en ny vecka och denna vecka är det mycket som händer.
Bland annat är det dansuppvisning imorgon i Kulturum kl. 12.15, kom ihåg att ta med biljetten/biljetterna som behöver lämnas för att komma in.

Det är även tre nationella prov i matematik den här veckan. Förra veckan gjorde barnen det första provet i matematik som var en muntlig gruppuppgift.

Vi jobbar just nu i SO och Svenska med de tre världsreligionerna. Vi har bland annat sett på en kort film om religionerna, fyllt i VÖL-schema och skrivit faktatexter om Kristendomen som är den första religionen vi arbetar med.

Vi fortsätter att prata engelska varje morgon och barnen blir alltmer bekväma och vågar prova själva att berätta för resten av klassen hur skoldagen kommer att se ut. Vi pratar även engelska vid lunchen tre dagar i veckan.

Idag har vi jobbat vidare med skrivandet av Den magiska dörren och snart är böckerna alldeles klara. Tanken är att de barn som vill ska få läsa upp sina böcker för förskoleklassen.

Vi skulle vilja be er att ta hem alla vinterkläder som finns på barnen platser.

I sommar kommer det att vara sommarverksamhet i Rävsta under några veckor för de barn som är inskrivna på fritids. Men kommunen erbjuder även sommarverksamhet för de barn som inte går på fritids i vanliga fall. Detta är under tre veckors tid och erbjuds till en konstad på ca 200-300kr per vecka och barn. Om ni önskar veta mer ta kontakt med mig via mail.

Vi firade Wasiq idag som i helgen fyllde 11 år. Grattis önskar vi dig!

OBS: Den här veckan kommer expeditionen att vara obemannad och därmed ber jag er att sjukanmäla era barn till mig direkt på telefonnummer 073-661 3443

Veckans kom ihåg:

  • Måndag - Läxan tillbaka till skolan. 
  • Tisdag - Dansuppvisning Kulturum. Nationella prov.
  • Onsdag - Idrott. Nationella prov. 
  • Torsdag - Idrott. Nationella prov. 
  • Fredag - Ny läxa delas ut. Fun friday!
/Sussi, Calvin, Ubbe och Denise. 



Kommentarer