Fortsätt till huvudinnehåll

Veckobrev

Skolveckan lider mot sitt slut och idag räknade vi tillsammans i klassen att det är 22 skoldagar kvar till sommarlovet. Tiden går fort när man har roligt! 👍🏻
 
Vi har under veckan jobbat mycket med faktatexter om olika djur. Barnen samarbetar i par eller mindre grupper.
I NO är vi snart klara med rymden. I SO fortsätter vi med temat Livet förr och nu, barnen kommer att få dramatisera hur det var att gå i skolan för 100 år sedan och tanken är att det ska bli en kort film av detta som ni också får ta del av sen.
I Matte jobbar vi med multiplikation.
Veckans GOTW handlande om Amazonfloden och World Trade Center.
Idag är Micke här och har en IT lektion med oss.
Vi avslutar som vanligt veckan med Fun friday! 😍


På tisdagar går klassen iväg till Kulturskolan på dans och tyvärr har jag de senaste gångerna fått väldigt tråkiga mail från deras dansfröken då flera av barnen i klassen inte gör det de ska när de är där. Visar ingen respekt och struntar i det hon säger. Jag har flera gånger pratat med barnen om att man inte alltid bara kan göra sånt som man själv tycker är kul. Sen är det såklart många som gör det dem ska och tycker att dansen är kul. Prata gärna med era barn om detta hemma också.
 
En annan sak som jag gärna vill att ni påminner era barn om är att spola efter toalettbesök och att kolla en extra gång att det inte är kiss på toaringen. Tyvärr är det flera barn som inte går på toaletten för att det är just kiss på ringen eller inte spolat. Vi har pratat om detta också i klassen men jag tänker att man får tänka på det extra mycket om ni pratar om det hemma också. Tack! :)
 
Det blev några mindre roliga punkter i brevet denna vecka men jag tror starkt på samarbete mellan skola och hemmet och därför vill jag involvera er i detta.

För att avsluta med något roligt ändå, så har vi idag pratat om att planera en utflykt innan sommarlovet. Barnen har också önskat att ha en leksaksdag så det ska vi också planera in snart.


 Veckans kom ihåg:

  • Idrotten är ändrat till tisdagar kl. 12.30-13.30. Skolan slutar direkt efter idrotten.
  • Musiken kommer igång igen nästa vecka då Hans kommer att vara tillbaka på jobbet.
  • Ubbe kommer att ha semester från den 22/5 till 5/6 och då är istället Marko med oss i klassen.
Trevlig helg önskar Sussi och Ubbe ☀️

Kommentarer