Fortsätt till huvudinnehåll

Veckobrev

Hej i det härliga sommarvädret! Nu kan vi väl ändå konstatera att sommaren är här va?! Vi håller tummarna för det. 😅☀️

Ännu en vecka har gått och nu är det inte många kvar... nästa vecka är det dessutom en kort skolvecka. 
Vi har under veckan jobbat med addition med uppställning och växling i matematiken och det var lite klurigt men i slutet på veckan kände barnen sig säkrare på hur de skulle räkna och tänka. 
Vi har jobbat vidare med faktatexterna och haft en del högläsning och bokprat kring boken vi just nu läser. Vi jobbar kring barnens individuella mål i matte och svenska som sitter på deras bänkar. 
Vi har också börjat med Veckans mål, som vi tillsammans på måndagen bestämmer och som vi vill uppnå till slutet på veckan. 


Vi har planerat och bestämt hur vi under nästa vecka ska spela in vår film om hur det var att gå i skolan för 100 år sedan. Barnen har övat på eget initiativ under rasterna så de verkar taggade på att göra detta. 😊 Det ska bli spännande att se resultatet och såklart kommer det upp här på bloggen, så håll utkik! 
Vi har sått solrosfrön och under kommande vecka ska vi se vad som hänt i "påsen". 
Veckans GOTW var Astrid Lindgren och det var roligt att höra hur mycket barnen redan visste om henne. Nästa veckas ledtråd är: ståtligt monument i dansstad... 
Vi har börjat köra lite charader lite här och var, till exempel när vi kommer in efter rasten eller när vi behöver röra på oss lite. Det har varit väldigt roligt! 

Igår hade vi en Leksaksdag och barnen gjorde presentationer om sina leksaker/gosedjur på sina Ipads. Leksakerna fick stanna inne på rasten och när vi gick till maten, undra vad de hade för sig då... 🤔

Idag var jag tyvärr hemma och vabbade men Calvin och Bonnie hjälpte Marko i klassen. Jag är tillbaka på måndag. Ubbe har varit sjuk under veckan också men vi löste det genom att Marko hoppade in och jobbade några dagar tidigare. Nu är Ubbe på semester i två veckor och Marko är som tidigare nämnt med oss under dessa veckor. 

Veckans kom ihåg: 
Inte så mycket att komma ihåg inför nästa vecka förutom att vi går i skolan från måndag till onsdag. 

Trevlig helg önskar Sussi och Marko. 
☀️😎

Kommentarer