Fortsätt till huvudinnehåll

Veckobrev

Hej!

Vi har kommit till slutet på ytterligare en vecka.
Tiden går otroligt fort och snart ska vi flytta in i den nya skolan.
Det är spännande att se hur den nya skolgården blir till och barnen är sugna på att redan nu leka där, men vi får vänta ungefär 2 månader till.

Vi räknade igår att det är ungefär 50 dagar kvar till barnens efterlängtade 100-dagars fest! Det ska bli roligt att börja planera den snart. Det kommer att bli någon gång i slutet på den här terminen, som ett avslut från de lokalerna vi är i nu innan det är dags att flytta. Mer information kommer när det börjar närma sig.

Den här veckan har vi fortsatt jobba med multiplikation, vi har jobbat med tabellerna 3, 6 och 9. Idag har vi haft ett prov i multiplikation. Vi har även kört Kahoot om tabellerna några gånger under veckan.
Vi har jobbat vidare med Forntiden och vi har skrivit en gemensam faktatext om Istiden. Nästa steg är att skriva egna faktatexter om Stenåldern.
Vi hade GOTD om Big Bang.

I måndags började kören som musikläraren Hans håller i. Det kommer att vara varje måndag efter skolan och alla som vill får delta.

Vi vill påminna om hur viktigt det är att komma i tid till skolan. Varje gång barnen kommer sent på morgonen lägger jag in sen ankomst i Dexter där vi registrerar närvaro och blir det många sena ankomster kommer vi att behöva ha ett möte med berörda föräldrar. Det är tråkigt för barnen att dessutom missa genomgångar som oftast är direkt på morgonen då skolan börjar.

Under lovet kommer vi att ha lovskola för elever i både år 6 och år 3. Idag skickade jag med blanketter med de barn som erbjuds lovskola, fyll i och skicka tillbaka för att bekräfta att ditt barn kommer att komma. Det är tre dagar under lovet och tiderna är mellan kl. 9-12, barnen äter lunch i skolan. Om ni har några frågor kan ni kontakta mig via mail under nästa vecka.

Veckans kom ihåg:

  • Sussi är ledig hela nästa vecka. Ubbe, Calvin och Marko är i klassen.
  • Läxan ska tillbaka till skolan på måndag. Barnen kommer inte att få någon ny läsläxa nästa vecka däremot får de med sig ett läsbingo under lovet. 
  • Idrott som vanligt onsdag och torsdag, kom ihåg ombyte och handduk. 
  • Vecka 44 är det höstlov, fritids är öppet för de barn som är inskrivna. För att anmäla om ditt barn ska vara på fritids går du in på fritidsbloggen och gör det digitalt. 
  • Om ni behöver få kontakt med oss under nästa vecka tar ni i första hand kontakt med Ubbe. 
Kören är på måndagar direkt efter skolan i musiksalen. 

Full koncentration idag under matteprovet. 

Fun friday!


Det här va ju en bra plats! 😉

Läsbingot som barnen får med sig hem under lovet.

Vi önskar er en trevlig helg!
/Sussi, Ubbe och Calvin 

Kommentarer