Fortsätt till huvudinnehåll

Veckobrev

Så var det fredag igen!
Dagarna går och snart är vi i den nya skolan, dock tror jag att barnen i klassen ser mer framemot 100-dagarsfesten! 😂

Vi har satsat mycket på läsningen denna vecka, mer än vanligt.
Vi räknade ihop 1585 makaroner från burken idag, så många sidor har vi tillsammans läst under veckan. WOW!Igår var det Nationella läsdagen och det uppmärksammade vi genom att läsa en hel timme.
Vi hade också en GOTD om Elsa Beskow.
Idag kom Pippi Långstrump på besök sista lektionen och popcorn hade hon med sig. Rödluvan kikade också in en stund och även Loyd.

I matten jobbar vi med strategier för problemlösning, nästa vecka börjar vi med multiplikation med uppställning.

På engelskan idag tittade vi först på ett avsnitt av Pick a colour och därefter hade vi frågestund där barnen fick försöka svara i hela meningar på engelska, det gick väldigt bra och de hjälpte varandra att formulera sig när det blev klurigt.

Idag har vi firat Faizun som fyllde 9 år. Grattis!


På onsdag nästa vecka är det ingen idrott, däremot kommer klassen att åka skridskor i ishallen kl. 12.30-13.30. Har man inga skridskor kan man i första hand försöka låna av någon, Jasse kommer att ta med sig några, dock kanske de inte är rätt storlek. Hjälm är ett måste och även handskar/vantar. Någon variant av täckbyxor är bra att ha för att inte bli blöt och kall. Vattenflaska och frukt är ok att ta med sig om man vill. Vi kommer att sluta vanlig tid, vi är tillbaka i skolan ca kl. 14.00.


Veckans kom ihåg:

  • Läxan ska tillbaka till skolan på måndag. 
  • Ingen idrott på onsdag, istället blir det skridskor. 
  • Idrott på torsdag, ombyte och handduk. 
Vi önskar er en trevlig helg!
Sussi, Calvin och Ubbe. Kommentarer