Fortsätt till huvudinnehåll

Veckobrev

Känns som att jag skriver så här varje fredag, MEN den här veckan har gått så fort.
Tiden flyger iväg!

Vi har under veckan jobbat på i matteboken och främst fokuserat på multiplikation med uppställning och minnessiffra. På måndag kommer vi att avsluta kapitel 3 och under veckan påbörja det sista kapitlet i boken som handlar om division. De barn som inte hunnit räkna fram till sidan 147 har idag fått ta hem matteboken för att räkna på lite hemma. Vi har gått igenom vilka sidor som är viktigast, de får alltså hoppa över öva och pröva sidorna. Påminn gärna om att de tar med sig matteboken tillbaka till skolan på måndag tillsammans med läsläxan.

Vi åkte skridskor i onsdags och det var kul.
I tisdags hade vi dans och sedan avslutade vi dagen med programmering tillsammans med Micke.

I svenskan har vi jobbat mycket med skrivning på olika sätt. Vi tittar först på ett avsnitt av Mitt liv som grej från UR och därefter skriver barnen både en lucktext och en faktatext utifrån en gemensam tankekarta. Jag har gått in och "petat" väldigt mycket i barnens texter och hjälpt de att bli mer uppmärksamma på både skrivregler och stavning. Vi kommer att fortsätta jobba på samma sätt framöver för att barnen ska bli säkrare på just detta.

Vi har i veckan firat Nisha som fyllde 9 år. Grattis önskar vi dig!
Veckans kom ihåg:

  • Läxan ska åter till skolan på måndag. Nya läxor delas ut på tisdag. 
  • Idrott onsdag men INTE TORSDAG, kom ihåg ombyte och handduk. 
  • På torsdag ska vi på en teknikdag med Naturskolan. Vi kommer att vara i Kulturskolans lokaler, nära och bra. Vi äter lunch i skolan. Vi kommer att sluta vanlig tid, kl. 14.00. 
  • 100-dagarsfesten kommer att vara fredag den 15e december. Mer information kommer inom kort. 
Vi önskar er en riktigt trevlig helg!
Sussi, Ubbe och Calvin Kommentarer