Fortsätt till huvudinnehåll

Måndagsbrev

Hej alla barn och föräldrar!

Tyvärr blev det inget veckobrev då jag var hemma och vabbade i slutet på veckan, därför kommer nu istället ett måndagsbrev. :)

Det går en hel del förkylningar och magsjuka så vi påminner barnen att tvätta händerna noga och ta på sig ordentligt när de går ut på rast för att vi ska slippa fler sjukdomar. Det är sådana tider nu men vi gör allt för att hålla oss friska!

Vi har startat den här veckan med ett sammanfattande prov på kapitel 1 i matteboken som handlade om bråk. Kapitel 2 handlar om den digitala och analoga klockan som vi kommer att påbörja under veckan.
Vi jobbade även med övningar från gamla nationella prov i matematik på förmiddagen.

I svenska har vi påbörjat ett nytt skrivprojekt idag som heter Den magiska dörren. Vi började projektet genom att titta på en dörr som är magisk i skolan och därefter gick vi tillbaka till klassrummet och började jobba. Detta projekt kommer vi att jobba med i ungefär 2-3 månaders tid där vi varje vecka skriver ett nytt kapitel i våra individuella böcker. Det vart en riktigt bra första lektion på det här projektet, jag ser framemot att se hur det utvecklar sig och hur motiverade barnen blir till att fortsätta skriva då jag idag såg hur engagerade alla var.
Det var längesen vi hade GOTD så idag hade vi en som vi redan haft när barnen gick i tvåan, nämligen IKEA. Vi uppmärksammade Ingvar eftersom han dog igår. Mycket intressant information fick vi veta om denna man som grundade våra så välkända varuhus och mycket roligt om IKEA, som att exempelvis soffor har namn efter städer på grund av att Ingvar var dyslektiker.

Vi passade på att skriva upp alla GOTD som vi haft på tavlan och det blev 49 stycken, ganska häftigt. Kunskap är ju coolt! :)

Veckans kom ihåg: 
  • Måndag - Läxan tillbaka till skolan. 
  • Tisdag - Dans (Sussi på ledningsgruppsdag, Ubbe och Calvin i klassen). 
  • Onsdag - Idrott. Ny läxa delas ut. 
  • Torsdag - Idrott. 
  • Fredag - Häftet med målen skickas med i barnens väskor, läs nedan. 

På fredag denna vecka kommer vi att skicka hem ett litet häfte med målen i både svenska och matte som vi skulle vilja att ni fyller i tillsammans med ert barn inför det elevledda samtalet. Ta med detta sedan till din bokade tid. Här nedan ser ni de tider som är bokade samt vilka som fortfarande är lediga, se till att boka in din tid så snart du kan.


Tider onsdag 14/2:

13:10 -
13:30 - Yusuf 
13:50 -
14:10 -
14:30 -
14:50 -
15:10 -
15:30 -
17:00 - Hampus 
17:20 -

Tider måndag 19/2:

13:10 - Charbel 
13:30 -
13:50 - Deni 
14:10 -
14:30 - Saarah 
14:50 -
15:10 -
15:30 - Amanda 
17:00 - Allison 
17:20 -

Trevlig kväll önskar vi er!
Sussi, Ubbe och Calvin.

Kommentarer