Fortsätt till huvudinnehåll

Veckobrev

Välkomna tillbaka till en ny termin och en helt ny skola!

Ganska häftigt konstaterade barnen, att det är just vår klass som har detta klassrum för allra första gången. Det har varit en intensiv och rolig vecka med mycket intryck och nya rutiner som vi alla håller på att lära oss.
Vi startade veckan med en fest på skolgården med hela skolan. Sedan var det dags att se klassrummet och därefter gick vi en rundvandring i hela skolan. Det kommer ni också att kunna göra på invigningen nästa vecka då barn från olika klasser bland annat våra treor, kommer att gå guidade turer på skolans olika våningar.Vi har jobbat med KRUT och fokuserat på unik. Vi utvärderar äppeltrappan varje dag innan hemgång och så här såg utvärderingen ut en dag denna vecka.


Idag fick barnen med sig ett schema hem, egentligen är det inte särskilt mycket ändringar från förra terminen dock kommer vi att fokusera mer på förberedelser inför Nationella proven och därmed står det NP första passet på fredagar. Det betyder alltså inte att vi skriver prov varje fredag utan jobbar extra mycket just det passet med förberedelser inför NP. Vi började med det idag och gjorde några uppgifter från ett gammalt Nationellt prov i matematik.

Barnen fick även med sig sin mattebok hem idag och den får stanna hemma nu då vi på måndag kommer att börja räkna i den nya matteboken. Om barnen vill räkna färdigt matteboken hemma så är det såklart helt ok men inget måste, det får ni bestämma tillsammans.

Vi har satt upp nya mål för 2018 och jobbat med de mål som var och en satte upp i svenska och matte sist vi hade elevleddasamtal.

Vi avslutade veckan med fun friday!!!
Veckans kom ihåg:

  • Simning på tisdag kl. 9.00-10.00. Kom ihåg badkläder och handduk. Ingen idrott på onsdag men som vanligt på torsdag. 
  • Ny svenskaläxa delas ut på tisdag. Läxan ska tillbaka till skolan på måndag veckan därpå. 
  • INVIGNING av nya skolan på onsdag 17/1 kl. 14.00 i matsalen. Det är viktigt att ni föräldrar går in genom barnens ingång som är ingång K. Skoskydd kommer att finnas vid ingången, använd dessa eller ta av er skorna. :) Det är obligatoriskt för alla elever att närvara under invigningen så vi hoppas verkligen att alla ni föräldrar och familj vill närvara också. Inbjudan skickades med era barn i tisdags, undrar ni något så kan ni alltid ringa eller maila mig. 
Vi önskar er en trevlig helg och varmt välkomna till invigningen på onsdag!

Sussi, Ubbe och Calvin 

Kommentarer