Fortsätt till huvudinnehåll

Veckobrev

Hej i det fina vårvädret, nästan iallafall!

Hoppas ni har en bra fredag.

Vi har i klassen haft en väldigt trevlig fredag med bland annat uppstart av NTA-arbetet där temat är förändringar, vi har ätit en fantastiskt god kycklinggryta och såklart haft fun friday! Barnen valde dock att presentera sina GOTD under fun friday timmen, vi lär oss så mycket av varandra hela tiden genom deras välarbetade presentationer. Verkligen roligt att vara publik när eleverna står där framme i klassrummet och berättar om just sådant som intresserar dem.

Här nedan ser ni några bilder från första uppdraget i NTA-lådan:
Vi har den här veckan skrivit kapitel 6 i Den magiska dörren. Lärt oss mer om kroppen och gjort färdigt våra fina affischer om organens funktioner. Haft Nationella prov i läsförståelse. Vi har haft klassråd och försökt enas om vad vi kan göra på vår klassresa, vi kommer att prata vidare om det.
Första dagen i nya skolan kom vår rektor Carola förbi med en fin bok med Centralskolans äpple på och delade ut till varje elev, i den boken är det tänkt att vi skriver alla bra saker vi är med om under vår tid i skolan. Vi skrev igår om vår lyckade kakförsäljning och hur stolta vi är över det. Denna bok kommer att fyllas på med massa bra saker under åren då det är tänkt att den följer eleverna under hela deras skolgång på Central.

Nästa vecka är det en kort vecka igen, vi går i skolan måndag till torsdag då det är röd dag på fredag och därefter är det påsklov.
På måndag får vi i klassen en VFU-student som kommer att vara hos oss under 5 veckor. Hon heter Denise och utbildar sig till F-3 lärare. Vi hälsar henne varmt välkommen.
På tisdag är jag på ledningsgruppsdag och då är Ubbe och Calvin i klassen.
Det blir Nationella prov på måndag och torsdag nästa vecka.

Jag vet att många undrar kring kakorna och när de kommer. Jag pratade med deras kundtjänst idag och leveransen kommer på tisdag, så på onsdag går vi igenom i klassen hur de går tillväga när de ska dela ut samt ta betalt av personerna som de sålt kakor till. Vissa av barnen kommer att behöva lite bärhjälp. :)

Tisdagen den 24 April kommer klassen att ha dansuppvisning på Kulturum som ni föräldrar och släkt är inbjudna till. Vi kommer att dela ut ett biljettbrev nästa vecka där en talong medföljer som vi behöver få tillbaka ifyllt med hur många biljetter ni önskar till föreställningen.

Veckans kom ihåg:

  • Måndag - Läxan lämnas in. Nationella prov. Denise börjar sin praktik. 
  • Tisdag - Dans. Ny läxa delas ut. Sussi på utbildning. 
  • Onsdag - Idrott. 
  • Torsdag - Idrott. Nationella prov. Påskmys!
  • Fredag - Ledigt. 
Trevlig helg önskar vi er!

Sussi, Ubbe och Calvin. 
Kommentarer