Fortsätt till huvudinnehåll

Veckobrev

Det känns som att det var igår vi kom tillbaka från sportlovet... tiden går verkligen fort! :)

Den här veckan har vi i svenska jobbar intensivt med faktatexter vilket ni kunde se i inlägget från igår. Vi har läst en hel del den här veckan, både enskilt och för varandra. Vi har också läst klart andra boken i den trilogi som vi har som högläsningsbok. Väldigt spännande läsning där barnen sitter som ljus och lyssnar på vad som ska hända härnäst med skogens systrar.
matematiken har vi jobbat på där varje barn befinner sig just nu i sin mattebok. Vi fortsätter också prata om klockan. Vi kommer att jobba intensivt med problemlösning framöver i en tid.
I måndags hade vi ett GOTW-quiz som barnen tyckte var roligt för att de fick själva syn på hur mycket de lärt sig. Igår hade vi en GOTW om "Rocka sockorna", fråga gärna era barn vad de fick veta om detta.
I SO har vi tittat på alla reklamfilmer om Märsta och utvärderat hur de tyckt att det varit att arbeta med detta. Vad de lärt sig och hur det varit att jobba digitalt.
Nästa vecka börjar vi med ett nytt tema i SO, livet förr och nu.
Vi jobbade en hel del kring besöket som vi gjorde på Naturskolan under veckan också.

På tisdag nästa vecka är det dansuppvisning för andra skolor på Kulturum och vi ska vara där kl. 8.30 därför behöver alla barn vara på plats i skolan kl.8.00 för att vi ska hinna dit i tid.

Och så till sist, en rolig nyhet. :)
Från och med nästa vecka kommer barnen inte att dela en Ipad på två längre, utan rektorn har ordnat så att vi i klassen kan jobba med en till en, alltså att alla barn har en egen Ipad. Det betyder att vi kommer kunna jobba ännu mer digitalt nu, sååå roligt!

Dåsa, trevlig helg på er!

Önskar Sussi, Calvin och Ubbe
Kommentarer

 1. Hej Sussi

  Det är mycket spännande för han och berätta om GOTW om "Rocka sockorna
  trevligt helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att höra! Han och alla andra barnen är super intresserade när vi har GOTW:)

   Radera
  2. Härligt att höra! Han och alla andra barnen är super intresserade när vi har GOTW:)

   Radera

Skicka en kommentar