Fortsätt till huvudinnehåll

Veckobrev

Då var det fredag igen och exakt 13 dagar kvar tills den här terminen är slut.
Mycket som händer nu i och med flytten och det märks lite överallt på skolan, det känns en spänning i luften och barnen frågar mycket om deras nya klassrum och hur det kommer se ut.
Vi startar vårterminen på nya skolan tisdag den 9/1. Mer information om det kommer.

Vi har idag pratat lite om första advent och börjat läsa en julbok. Barnen har en julkalander där de färglägger en ruta varje morgon samtidigt som jag läser. På måndag kommer vi att tända det första adventsljuset och prata mer om varför det heter just advent.
I samband med detta har vi även en Grej of the day julkalender i form av korta filmer, vi "öppnar" en ny lucka varje dag


Igår hade barnen en teknikdag med Naturskolan där de bland annat fick tillverka en kamera. Många tummar upp på den dagen enligt barnen. :)
 

I början på veckan tittade vi på en film om hur det kan vara att ha ADHD och pratade vidare om det vi hade påbörjat förra veckan då vi hade GOTD om just ADHD.Vi har fortsatt jobba med Forntiden i SO och fokus är att skriva faktatexter just nu. Vi går sedan tillsammans igenom texterna och rättar eventuella felstavningar och formuleringar. När texterna är helt genomarbetade får barnen till sist skriva rent på Ipad.

Barnen har jobbat stenhårt med matematik denna vecka och de har själva kunnat se att division inte är särskilt svårt när man lärt sig multiplikation innan. Vi fortsätter jobba på med divisionskapitlet nästa vecka.

Vi avslutar veckan med Fun friday i vanlig ordning.
Mycket rörelse blev det just den här fredagen. 💃


Veckans kom ihåg:

  • Läxan ska tillbaka till skolan på måndag. 
  • Dans på tisdag. 
  • Idrott onsdag och torsdag. 
  • 100-dagarsfest 15/12. 
Vi önskar er en riktigt skön helg!
Sussi, Ubbe och Calvin. 

Kommentarer