Fortsätt till huvudinnehåll

Läxor

Igår fick barnen första läsläxan för det här läsåret.
Läxan ska tillbaka till skolan på måndag nästa vecka och den nya läxan får de sedan på tisdagar. Detta för att jag ska hinna titta igenom alla läxor samt förbereda nästa läxa.


Det är viktigt att läxan kommer tillbaka till skolan på måndagar då vi går igenom den i smågrupper och meningen är att alla barnen är med och då behöver de ha sin läxa.


Det är bra om barnen läser lite varje dag i sin läsebok under veckan. Den här veckan är det kapitel 1 som heter Det blir ingen ny cykel.


När det gäller matteläxor så berättade vi på föräldramötet att det inte kommer att bli några matteläxor utan att det finns en digitalmattebok som barnen kan jobba med hemma om de vill träna på något extra. För att komma åt den digitala versionen behöver man ha en aktiveringskod som finns i barnens matteböcker, det är en individuell kod för varje mattebok. Det bästa är om ni skriver upp eller tar ett foto på koden när ni har vägarna förbi klassrummet.
I veckobrevet skriver jag vilket område vi jobbat med under veckan så att ni vet vad ni kan träna på hemma om ni så önskar. Tanken är alltså att repetera det vi redan gjort i skolan.Kommentarer