Fortsätt till huvudinnehåll

Veckobrev

Tre veckor har redan gått på den här terminen och vi har gått i skolan exakt 15 dagar räknade vi ut igår. Vi har bestämt att ha en 100-dagars fest vilket era barn kanske nämnt hemma. Det är så enkelt som det låter, vi räknar 100 skoldagar och firar med en stor fest som ni gärna får vara med och delta i samt bidra till. :) Mer information kommer när vi närmar oss.


I torsdags började slöjden, halva gruppen har textilslöjd nu på hösten och den andra halvan träslöjd. Till vårterminen byter vi.


På musiken delar vi också klassen i två mindre grupper eftersom de nu i år 3 kommer att få lära sig att spela instrument och då är det bättre med mindre grupperingar för att Hans ska hinna hjälpa alla.
Den gruppen som är kvar med mig i klassrummet har matte.


Vi påbörjade temat Forntiden i veckan och allra första lektionen fick barnen brainstorma kring temat.
Många kloka tankar och idéer kom upp.
Detta tema kommer att sträcka sig fram till jul ungefär. Vi hann med en GOTD och det var Elvis Presley. Ledtråden till måndagens GOTD är levande död...


Vi gick med i en kampanj som heter #becoolinschool som går ut på att man inte ska kalla någon för mongo, cp, dampunge, efterbliven, etc. Vi skrev ett kontrakt och alla barn skrev under med sitt namn. Vi pratade mycket om varför man inte bör kalla någon för dessa ord och att vi ska hjälpas åt att skapa en snällare och mindre diskriminerande värld som är målet med denna kampanj. Veckans kom ihåg:
  • Idrott på onsdagar och torsdagar, kom ihåg idrottskläder och handduk.
  • Det är fortfarande några elevinfo-lappar som inte lämnats in till oss, gör detta snarast är ni snälla.
  • Boka in elevledda samtal så snart som möjligt om ni inte redan gjort det. Tiderna finns i ett inlägg längre ner.
Vi önskar er en trevlig helg!
Hälsningar Sussi, Ubbe och Calvin

Kommentarer

Skicka en kommentar