Fortsätt till huvudinnehåll

Veckobrev

Fredag igen och dags för en sammanfattning av veckan. :)


Vi har jobbat ganska intensivt med uppställning och växling i både addition och subtraktion på mattelektionerna.


Vi började veckan med att sätta ihop nya klassrumsregler tillsammans, vi behövde uppdatera de regler vi hade sedan i våras.


Vi hann med en GOTD och det var på barnens begäran om Zombies. Idag är jag hemma och vabbar så ledtråden som barnen redan fått i veckan får de klura vidare på tills måndag nästa vecka.
Ledtråd - Billy i badrummet...


Klassen har påbörjat ett läsprojekt med fröken Ingela som de har på måndagar medan vi, deras ordinarie fröknar är på möte.


Vi har fortsatt med vårt tema Forntiden i SO och denna vecka pratade vi om tidslinjer och när de olika åldrarna inträffade. Barnen fick göra deras egen tidslinje där de bland annat fick placera ut året de är födda, när de började på förskolan, när de började i skolan samt vilket år de skulle gå ut grundskolan.
Nästa vecka på onsdag 20/9 börjar den första delen av elevledda samtal vilket betyder att det blir schemabryt kl.13.00. Det blir samma sak veckan därpå, måndag 25/9 slutar alla barn kl. 13.00. Påminner också om att barnen ska vara med på samtalet då det är de själva som leder sitt samtal.


Veckans kom ihåg:
  • Vi ska på utflykt till Naturskolan på tisdag nästa vecka, den 19/9. Bussen hämtar oss på skolan ca 8.30. Vi möts vid basketkorgen uppe på stora skolgården. Vi får lunch där men vill man ha med sig någon extra är det helt ok, kanske någon frukt eller macka. Bra att ha med sig en vattenflaska och kläder efter väder.
  • Fotografering på onsdag 20/9 och då vi fotas i idrottshallen utgår idrotten den onsdagen. Däremot får barnen istället dans den dagen eftersom de missar den på tisdagen när vi är på utflykt.
  • Idrott som vanligt på torsdag. Glöm inte ombyte och handduk.
Vi önskar er en trevlig helg!


/Sussi, Ubbe och CalvinKommentarer